vw-kever

 
Zoeken.nl - Zoek in alle zoekmachines
Cabla - Maak zelf ook een kabel over Vw kever
Op zoek naar Vw kever? - Zoek Vw kever in alle zoekmachines
Start een campagne - jouw website over Vw kever, direct in beeld
 
Home
 
Nieuw bericht
 
Forum info
 
Zoeken
 
 Onderwerp
toevoegen aan favorieten lijst Vw-kever > Forum > Algemeen > webers
  Frank  1. Geplaatst op 08 augustus 2004 om 01:16 uur   quotenieuw berichtemailedit 

 

Hallo, Ik heb net een porsche 356 gekocht. Volgens mij is dit ongeveer dezelfde motor als die van de kever. Ik heb een 1600, 60 pk motor. Op deze motor (auto komt uit amerika), zitten 40mm webers. De garage zegt dat deze eigenlijk te groot zijn voor de motor. Hierdoor wordt het mengsel met een te lage druk de motor ingespoten.

Hoe werkt het bij kevers? Worden er alleen webers gemonteerd op de 'grote' motoren? Bij mij ontstaat er een soort van vuurwerk (boem-boem-bang) bij een toerental tussen de 1000-2500 toeren. Wie weet hoe ik dit kan oplossen, want de garage zegt dat ik maar nieuwe zenith's moet kopen. Heeft iemand een tip/idee?

mvg, frank.

  Bart  2. Geplaatst op 12 maart 2005 om 11:31 uur   quotenieuw berichtemailedit 

 

Frank, het ligt meer aan de sproeier bezetting dan aan de grote van de doorstroming. Ook de rest van de motor is van belang maar ook het max. toerental. Begin jaren zeventig gebruikte ze op de 1600 kevers voor de rallye weber 46IDA carburateurs. Misschien zijn 36mm webers beter op een standaard motor maar in hoeverre is een 356 motor standaard? Kijk eerst eens hoe de sproeier bezetting is. Heb je de juiste emulsiebuizen geplaatst? Deze moeten van het type IDF F11 zijn.

Succes, BART


Ga naar:
Om Startkabel.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies:Prima, deze melding niet meer weergeven
X